Πώς να αποκλείσετε τον ιστότοπο από την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας στο Google Chrome

Επιτρέψατε σε έναν ιστότοπο να παρακολουθεί κατά λάθος την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας το Chrome; Μην ανησυχείτε, ακολουθούν τα βήματα για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για να αποκλείσετε τον ιστότοπο.

Στο Chrome, κατά την περιήγηση στον ιστό, ορισμένοι ιστότοποι, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ταξίδια, τα εστιατόρια και οι μηχανές αναζήτησης, ενδέχεται να θέλουν να παρακολουθούν την τρέχουσα (κατά προσέγγιση) τοποθεσία σας, για να σας δείχνουν σχετικά προϊόντα και πληροφορίες σε κοντινή απόσταση, όπως προσφορές που διατίθενται μόνο στην τοποθεσία σας , διαθεσιμότητα ενός προϊόντος και πολλά άλλα.



Παρόλο που η κοινή χρήση της τοποθεσίας σας με έναν ιστότοπο μπορεί να έχει τα οφέλη της, μπορεί επίσης να αποτελεί πρόβλημα απορρήτου για πολλά άτομα και παρόλο που, θα λάβετε ένα μήνυμα συναίνεσης, είναι εύκολο να κάνετε λάθος. Ωστόσο, εάν προηγουμένως επιτρέπατε σε έναν ιστότοπο να γνωρίζει την τοποθεσία σας, Google Chrome διευκολύνει την αλλαγή των ρυθμίσεων για τον αποκλεισμό του ιστότοπου.



Σε αυτό οδηγός, θα μάθετε τα βήματα για τη διαχείριση των ρυθμίσεων Chrome για τον αποκλεισμό ενός ιστότοπου που επιτρέπεται προηγουμένως από την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας. (Εάν χρησιμοποιείτε το Microsoft Edge, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες.)

Πώς να αποκλείσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας στο Chrome

Χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να αποτρέψετε έναν ιστότοπο από την παρακολούθηση της τρέχουσας τοποθεσίας σας κατά τη χρήση του Google Chrome:



  1. Ανοιξε Χρώμιο.

  2. Κάντε κλικ στο κύριο μενού στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις.

  3. Κάντε κλικ στο Προχωρημένος από το αριστερό παράθυρο.



  4. Κάντε κλικ στο Απόρρητο και ασφάλεια.

  5. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις ιστότοπου.

    Chrome Site Settings

    Ρυθμίσεις ιστότοπου Chrome
  6. Στην ενότητα 'Δικαιώματα', κάντε κλικ στο Τοποθεσία.

    Chrome site Permissions

    Δικαιώματα ιστότοπου Chrome
  7. Στην ενότητα 'Να επιτρέπεται', επιλέξτε τον ιστότοπο που θέλετε να αποκλείσετε.

    Allow or block website location tracking

    Να επιτρέπεται ή να αποκλείεται η παρακολούθηση τοποθεσίας ιστότοπου
  8. Στην ενότητα 'Δικαιώματα', χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού 'Τοποθεσία' και επιλέξτε το ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ επιλογή.

    Chrome block location tracking on website
    Παρακολούθηση τοποθεσίας αποκλεισμού Chrome στον ιστότοπο
    Γρήγορη συμβουλή: Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο όνομα του ιστότοπου, δίπλα στο εικονίδιο κλειδώματος, στη γραμμή διευθύνσεων για να αλλάξετε γρήγορα τις ρυθμίσεις τοποθεσίας.
  9. (Προαιρετικό) Στην κύρια σελίδα ρυθμίσεων 'Τοποθεσία', στην ενότητα 'Να επιτρέπεται', μπορείτε να κάνετε κλικ στο Διαγράφω (κάδος απορριμμάτων) για να σταματήσει ο ιστότοπος από την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα φορτώσετε τον ιστότοπο, θα λάβετε ξανά το μήνυμα για να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε τον ιστότοπο από την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας.

Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα, ο ιστότοπος που αποκλείσατε δεν θα επιτρέπεται πλέον να παρακολουθεί την τρέχουσα τοποθεσία σας. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε βήματα αριθ. 7 και 8 για να αποκλείσετε επιπλέον ιστότοπους.