Πώς να ελέγξετε αν τα δεδομένα σας στο Facebook αποκτήθηκαν από την Cambridge Analytica

Facebook page to check if data was shared with Cambridge Analytica

Το Facebook διέθεσε μια σελίδα βοήθειας για να ελέγξει εάν τα δεδομένα σας κοινοποιήθηκαν στην Cambridge Analytica.

Μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica, όπου η εταιρεία μπόρεσε να συλλέξει ακατάλληλα πληροφορίες από περισσότερους από 87 εκατομμύρια χρήστες, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης άρχισε να ειδοποιεί τους χρήστες εάν ο λογαριασμός τους έχει ενημερωθεί.



Εάν δεν έχετε λάβει ειδοποίηση, μπορείτε να μάθετε γρήγορα αν κοινοποιήθηκαν οι πληροφορίες σας με την Cambridge Analytica επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα(μέσω Έντζετ).



Η σελίδα εξηγεί εάν εσείς ή οποιοσδήποτε από τους φίλους σας συνδεθήκατε στην έρευνα 'This Is Your Digital Life' που συγκέντρωσε τα δεδομένα σας που η Cambridge Analytica χρησιμοποιούσε για να μάθει για εσάς και τους φίλους σας και χρησιμοποιήσατε τα δεδομένα εναντίον σας.

Facebook help center to check Cambridge Analytica
Κέντρο βοήθειας Facebook για να ελέγξετε το Cambridge Analytica

Εάν είστε μεταξύ των χρηστών που επηρεάζονται, θα σας ζητηθεί αλλάξτε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής σαςκαι είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε τη λίστα αδειών της εφαρμογής σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακαλέσει αυτά που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Ωστόσο, προχωρώντας, το Facebook θα καταργήσει αυτόματα τις εφαρμογές αν δεν τις έχετε χρησιμοποιήσει σε τρεις μήνες. Επιπλέον, το Facebook ελέγχει επίσης προγραμματιστές για να βεβαιωθεί ότι το ίδιο πράγμα δεν θα συμβεί ξανά.



Εάν έχετε βαρεθεί με το Facebook και είστε έτοιμοι να το σταματήσετε, εδώ είναι το βήματα για τη σωστή διαγραφή του λογαριασμού σας για πάντα.