Πώς να διαγράψετε το ιστορικό δραστηριότητάς σας στα Windows 10

Μπορείτε να διαγράψετε αυτές τις δραστηριότητες «παραλαβής από εκεί που σταματήσατε» στα Windows 10, και εδώ είναι πώς.

Στα Windows 10 είναι πλέον δυνατή η συνέχιση εργασιών σε διαφορετικές συσκευές. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε σε ένα έγγραφο του Word στον φορητό υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε την ίδια εργασία στην επιφάνεια εργασίας ή το τηλέφωνό σας.



Η λειτουργία είναι γνωστή ως 'παραλαβή από εκεί που σταματήσατε' και για να λειτουργεί σωστά, τα Windows 10 πρέπει να παρακολουθούν και να συλλέγουν τις δραστηριότητες της συσκευής σας για να συνεχίσουν τις εργασίες σε διαφορετικές συσκευές.



Εάν θέλετε να καταργήσετε ορισμένες δραστηριότητες ή δεν θεωρείτε χρήσιμη αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να απενεργοποιήσετε γρήγορα και να διαγράψετε το ιστορικό δραστηριότητάς σας Windows 10 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Επίσης, η εκκαθάριση του ιστορικού δραστηριότητας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων όταν το 'παρακαλώ από εκεί που σταματήσατε' δεν λειτουργεί σωστά.

Σε αυτό οδηγός, θα μάθετε τα βήματα για να διαγράψετε το ιστορικό δραστηριότητάς σας, τα οποία είναι συχνά προσβάσιμα από το Κέντρο δράσης, την Cortana και το Χρονολόγιο.



Πώς να καθαρίσετε το «ιστορικό δραστηριότητας» χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις

Για να διαγράψετε τις δραστηριότητες που σας επιτρέπουν να συνεχίσετε τις εφαρμογές, τα έγγραφα και τους ιστότοπους σε άλλες συσκευές, κάντε τα εξής:

  1. Ανοιξε Ρυθμίσεις.

  2. Κάντε κλικ στο Μυστικότητα.



  3. Κάντε κλικ στο Ιστορικό δραστηριότητας.

  4. Καθαρίστε το Αφήστε τα Windows να συγχρονίσουν τις δραστηριότητές μου από αυτόν τον υπολογιστή στο cloud επιλογή.

  5. Μεταβείτε σε μια άλλη σελίδα ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στη σελίδα Ιστορικό δραστηριότητας για να ανανεώσετε τη σελίδα και κάντε την επιλογή διαγραφής του ιστορικού σας.

  6. Στην ενότητα 'Εκκαθάριση ιστορικού δραστηριότητας', κάντε κλικ στο Σαφή κουμπί.

    Clear Timeline activity history settings

    Διαγραφή ρυθμίσεων ιστορικού δραστηριότητας Χρονολογίου
  7. Κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί για επιβεβαίωση.

Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα, οι δραστηριότητες που συλλέγουν τα Windows 10 σχετικά με εσάς για να συνεχίσετε τις εργασίες σε άλλες συσκευές θα καταργηθούν από τον λογαριασμό σας Microsoft. Εάν απλώς διαγράφετε τα δεδομένα σας, θυμηθείτε να ενεργοποιήσετε ξανά την επιλογή συγχρονισμού που περιγράφεται στα βήματα Νο. 4.

Εάν δεν θέλετε πλέον η δυνατότητα να συνδέει αυτόν τον τύπο δραστηριοτήτων, αφήστε απενεργοποιημένη την επιλογή συγχρονισμού δραστηριότητας και διαγράψτε το Αφήστε τα Windows να συλλέγουν τις δραστηριότητές μου από αυτόν τον υπολογιστή επιλογή επίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία δεν διαγράφει τα δεδομένα που συλλέγει η Microsoft για εσάς, το 'Ιστορικό δραστηριότητας' διαγράφει μόνο στοιχεία 'παραλαβής από εκεί που σταματήσατε'.

Αυτές οι επιλογές προσαρμογής αποτελούν μέρος του Windows 10 έκδοση 1803 (Ενημέρωση Απριλίου 2018), πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν βλέπετε την ενότητα Ιστορικό δραστηριότητας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, είναι πιθανό επειδή δεν εκτελείτε την έκδοση 1803. Η ενημέρωση του Απριλίου 2018 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου 2018.