Πώς να διαγράψετε αυτόματα την τοποθεσία και το ιστορικό αναζήτησης στο Google

Η Google σάς επιτρέπει τώρα να διαγράφετε αυτόματα το ιστορικό δραστηριότητάς σας κάθε 3 έως 18 μήνες, και εδώ μπορείτε να διαμορφώσετε αυτήν τη νέα λειτουργία.

Είναι ένα πολύ γνωστό γεγονός ότι η Google συλλέγει δραστηριότητες τοποθεσίας, ιστού και εφαρμογών από χρήστες όταν χρησιμοποιούν την Αναζήτηση Google, το YouTube και άλλες υπηρεσίες για να μάθουν τη συμπεριφορά τους ώστε να προβάλλουν με ακρίβεια διαφημίσεις και να βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη.



Ως αποτέλεσμα των ανησυχιών περί απορρήτου, η Google είναι πλέον σταδιακά παρουσίαση μιας νέας δυνατότητας ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν χειροκίνητα για να διαγράψουν αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας, τον ιστό και τις δραστηριότητες εφαρμογών από τους λογαριασμούς τους.



Μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε τη συλλογή αυτών των δεδομένων, αλλά οι νέες ρυθμίσεις θα σας βοηθήσουν να έχετε μια πιο προσωπική εμπειρία κατά τη χρήση των υπηρεσιών Google και την προστασία του απορρήτου σας λίγο καλύτερα.

Σε αυτό οδηγός, θα μάθετε να ορίζετε πόσο καιρό επιτρέπεται στην Google να διατηρεί τα δεδομένα σας πριν τα διαγράψετε. Επίσης, θα δούμε τα βήματα για την απενεργοποίηση του ιστορικού τοποθεσίας, του ιστού και των δραστηριοτήτων εφαρμογών εξ ολοκλήρου στον Λογαριασμό σας Google.



Πώς να διαγράψετε αυτόματα την τοποθεσία και το ιστορικό αναζήτησης στο Google

Χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να διαγράψετε αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας και δραστηριότητας στο Google:

  1. Ανοιξε το δικό σου Λογαριασμός Google.

  2. Κάντε κλικ στο Δεδομένα και εξατομίκευση από το αριστερό παράθυρο.



  3. Στην ενότητα 'Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας', κάντε κλικ στο Διαχειριστείτε τα στοιχεία ελέγχου δραστηριότητάς σας επιλογή.

    Manage your activity controls

    Διαχειριστείτε τα στοιχεία ελέγχου δραστηριότητάς σας
  4. Στην ενότητα 'Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών' (ή 'Ιστορικό τοποθεσίας'), κάντε κλικ στο Διαχείριση δραστηριότητας κουμπί.

    Manage activity

    Διαχείριση δραστηριότητας
  5. Κάντε κλικ στο Επιλέξτε πόσο καιρό θα κρατήσετε κουμπί.

    Choose how long to keep your data on Google servers

    Επιλέξτε πόσο καιρό θα διατηρήσετε τα δεδομένα σας σε διακομιστές Google
  6. Επιλέξτε μία από τις τρεις επιλογές:

    • Κρατήστε μέχρι να διαγράψω μη αυτόματα (προεπιλογή).
    • Κρατήστε για 18 μήνες.
    • Κρατήστε για 3 μήνες.

    Google autom delete data options

    Επιλογές αυτόματης διαγραφής δεδομένων Google
  7. Κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

  8. Κάντε κλικ στο Επιβεβαιώνω κουμπί.

    Confirm Google data auto-delete settings

    Επιβεβαιώστε τις ρυθμίσεις αυτόματης διαγραφής δεδομένων Google
  9. Κάντε κλικ στο Το έπιασα κουμπί.

Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα, όλες οι δραστηριότητες ιστού και εφαρμογών παλαιότερες από την ημέρα που καθορίσατε θα διαγραφούν αυτόματα.

Πώς να απενεργοποιήσετε το ιστορικό τοποθεσίας και αναζήτησης στο Google

Χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας και δραστηριότητας στο Google:

  1. Ανοιξε το δικό σου Λογαριασμός Google.

  2. Κάντε κλικ στο Δεδομένα και εξατομίκευση από το αριστερό παράθυρο.

  3. Στην ενότητα 'Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας', κάντε κλικ στο Διαχειριστείτε τα στοιχεία ελέγχου δραστηριότητάς σας επιλογή.

    Manage your activity controls

    Διαχειριστείτε τα στοιχεία ελέγχου δραστηριότητάς σας
  4. Στην ενότητα 'Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας', απενεργοποιήστε το διακόπτη εναλλαγής για Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών (και Ιστορικό τοποθεσίας).

    Disable Google activity tracking

    Απενεργοποίηση παρακολούθησης δραστηριότητας Google
  5. Κάντε κλικ στο Παύση κουμπί.

    Pause Google tracking

    Παύση παρακολούθησης Google

Αφού ολοκληρώσετε τα βήματα, η Google δεν θα πρέπει πλέον να συλλέγει τις δραστηριότητες ή τις τοποθεσίες σας κατά τη χρήση των υπηρεσιών της.

Ενώ η επιλογή απενεργοποίησης της συλλογής δεδομένων τοποθεσίας και δραστηριότητας υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, η δυνατότητα αυτόματης διαγραφής του ιστορικού σας μετά από 3 ή 18 μήνες είναι νέες δυνατότητες που διατίθενται σταδιακά στους χρήστες.