Τρόπος διαγραφής προφίλ στο Outlook

Μπορείτε να διαγράψετε ένα προφίλ για να ξεκινήσετε ξανά ή να επιδιορθώσετε συνηθισμένα προβλήματα με την έκδοση του Outlook για υπολογιστές και σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να εκτελείτε αυτήν την εργασία.

Στο Outlook, ένα προφίλ περιλαμβάνει τους λογαριασμούς, τα αρχεία δεδομένων, τις ρυθμίσεις και τις προτιμήσεις σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα συγχρονισμού, βλέπετε σφάλματα ή δεν χρειάζεστε πλέον το προφίλ, μπορείτε να το διαγράψετε από τον υπολογιστή σας.



Όταν διαγράφετε ένα προφίλ Outlook, θα διαγράφετε όλα τα ληφθέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, τυχόν αρχεία προσωπικών φακέλων (pst) που σχετίζονται με το προφίλ θα παραμείνουν στη συσκευή σας και θα είναι προσβάσιμα αργότερα από ένα νέο προφίλ.



Σε αυτό οδηγός, θα μάθετε τα βήματα για να διαγράψετε ένα προφίλ του Outlook και τα δεδομένα του για να ξεκινήσετε από την αρχή ή να διορθώσετε προβλήματα με την εφαρμογή πελάτη email Windows 10.

Τρόπος διαγραφής προφίλ στο Outlook

Για να διαγράψετε ένα προφίλ εφαρμογής Outlook στο Office 365, το Office 2019, το Office 2016 και παλαιότερες εκδόσεις, ακολουθήστε τα εξής βήματα:



  1. Ανοιξε Πίνακας Ελέγχου.

  2. Κάντε κλικ στο Λογαριασμοί χρηστών.

  3. Κάντε κλικ στο Mail (Microsoft Outlook 2016).



    Outlook mail app advanced settings on Control Panel

    Προηγμένες ρυθμίσεις εφαρμογής αλληλογραφίας Outlook στον Πίνακα Ελέγχου
  4. Στην ενότητα 'Προφίλ', κάντε κλικ στο Εμφάνιση προφίλ κουμπί.

    Outlook setup profiles settings

    Ρυθμίσεις προφίλ εγκατάστασης του Outlook
  5. Επιλέξτε το προφίλ.

  6. Κάντε κλικ στο Αφαιρώ κουμπί.

    Delete Outlook app profile on Windows 10

    Διαγράψτε το προφίλ της εφαρμογής Outlook στα Windows 10
  7. Κάντε κλικ στο Ναί κουμπί για επιβεβαίωση διαγραφής.

  8. Κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα, το προφίλ με τους λογαριασμούς του μαζί με την προσωρινή μνήμη εκτός σύνδεσης θα διαγραφεί από τη συσκευή σας. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την έκδοση του Outlook για επιτραπέζιους υπολογιστές, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε ξανά τους λογαριασμούς σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε νέα ή να διορθώσετε προβλήματα με τους λογαριασμούς ή την εφαρμογή σας.

Εάν έχετε πολλά προφίλ, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τα βήματα για να τα διαγράψετε.