Πώς να διαγράψετε το προφίλ χρήστη για να διορθώσετε προβλήματα λογαριασμού στα Windows 10

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το μενού Έναρξη, το Microsoft Edge ή εάν θέλετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις λογαριασμού χρήστη, μπορείτε να διαγράψετε το προφίλ χρήστη στα Windows 10, αντί να καταργήσετε τον λογαριασμό.

Στα Windows 10, κάθε λογαριασμός χρήστη περιλαμβάνει ένα προφίλ χρήστη, το οποίο αποτελείται από αρχεία και φακέλους που αποθηκεύουν τα προσωπικά αρχεία και τις προτιμήσεις του χρήστη, τις ρυθμίσεις εφαρμογής, τις πληροφορίες της επιφάνειας εργασίας και περισσότερα κομμάτια δεδομένων.



Μερικές φορές τα δεδομένα προφίλ χρήστη ενδέχεται να καταστραφούν προκαλώντας ορισμένα προβλήματα, όπως το μενού Έναρξη και Microsoft Edge δεν λειτουργεί σωστά. Παρόλο που μπορείτε πάντα να διαγράψετε και να δημιουργήσετε ξανά τον λογαριασμό, είναι δυνατό να διαγράψετε το προφίλ έτσι ώστε τα Windows 10 να μπορούν να ρυθμίσουν ένα νέο κατά τη σύνδεση χωρίς να χρειάζεται να καταργήσετε τον λογαριασμό.



Σε αυτό οδηγός, θα μάθετε τα βήματα για να διαγράψετε ένα προφίλ χρήστη για να διορθώσετε προβλήματα σε ένα Windows 10 λογαριασμός.

Πώς να διαγράψετε ένα προφίλ χρήστη στα Windows 10

Συνήθως, τα δεδομένα προφίλ χρήστη αποθηκεύονται στο C: Users AccountNameFolder, όπου θα βρείτε το Επιφάνεια εργασίας, Εγγραφακαι άλλους φακέλους, συμπεριλαμβανομένου του Δεδομένα εφαρμογής φάκελο και NTUSER.DAT αρχείο που είναι κρυμμένα. Ωστόσο, δεν μπορείτε απλά να διαγράψετε αυτά τα δεδομένα με μη αυτόματο τρόπο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις ιδιοτήτων συστήματος.



Σπουδαίος: Πρέπει να συνδεθείτε με άλλο λογαριασμό διαχειριστή για να διαγράψετε τον δικό σας λογαριασμό. Επίσης, η διαγραφή ενός προφίλ χρήστη θα διαγράψει τα προσωπικά έγγραφα, τις φωτογραφίες, τη μουσική και άλλα αρχεία του χρήστη, ως εκ τούτου φροντίστε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου πριν συνεχίσετε.
  1. Χρησιμοποιήστε το Πλήκτρο Windows + R συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το Τρέξιμο εντολή.

  2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για άνοιγμα Ιδιότητες συστήματος και κάντε κλικ Εντάξει:

    SystemPropertiesAdvanced
  3. Στην ενότητα 'Προφίλ χρήστη', κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις κουμπί.



    System Properties settings

    Ρυθμίσεις ιδιοτήτων συστήματος
  4. Επιλέξτε το προφίλ χρήστη και κάντε κλικ στο Διαγράφω κουμπί. (Εάν ο χρήστης εξακολουθεί να συνδέεται, τότε το Διαγράφω το κουμπί θα είναι γκρι. Σε αυτήν την περίπτωση, αποσυνδεθείτε από τον χρήστη και δοκιμάστε ξανά.)

    User Profiles settings on Windows 10

    Ρυθμίσεις προφίλ χρήστη στα Windows 10

Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα, αποσυνδεθείτε από τον τρέχοντα λογαριασμό και συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό που μόλις διαγράψατε το προφίλ για να επιτρέψετε στα Windows 10 να επαναδημιουργήσουν ξανά το προφίλ χρήστη.

Αφού συνδεθείτε, θα πρέπει να εφαρμόσετε ξανά τις ρυθμίσεις σας με μη αυτόματο τρόπο, να συνδεθείτε στο OneDrive και άλλα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να επανεγκαταστήσετε τις εφαρμογές σας. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία θα επανεγκαταστήσει όλες τις εφαρμογές που αποκτήσατε από το Store.