Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook για πάντα

Είχατε αρκετά με το Facebook να βγάζει δισεκατομμύρια από τα δεδομένα σας και τον τρόπο που προστατεύει τις πληροφορίες σας; Ακολουθούν τα βήματα για τη γρήγορη διαγραφή του λογαριασμού σας για πάντα.

Εάν δεν εμπιστεύεστε πλέον ή έχετε την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε το Facebook, είναι πολύ εύκολο να διαγράψετε τον λογαριασμό και τα δεδομένα σας από το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο.



Το πιο πολύτιμο πλεονέκτημα του Facebook είναι οι πληροφορίες σας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σας δεδομένων, των επισημάνσεων 'μου αρέσει', των σχολίων, των δημοσιεύσεων και των φίλων σας, καθώς επιτρέπει στην εταιρεία να μάθει περισσότερα για την προσωπικότητά σας για να κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες.



Επιπλέον, τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα όταν οι εταιρείες δεν προστατεύουν τα δεδομένα σας και οι πληροφορίες σας πέφτουν σε λάθος χέρια. Όπως έχουμε δει με το φιάσκο Cambridge Analytica, όπου η εταιρεία δεδομένων μπόρεσε να συλλέξει πληροφορίες από 50 εκατομμύρια χρήστες μέσω μιας εφαρμογής που Facebook Οι ισχυρισμοί δημιουργήθηκαν ως ερευνητικό εργαλείο, δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους κακόβουλους τρόπους.

Σε αυτό οδηγός, θα μάθετε τα εύκολα βήματα για να διαγράψετε για πάντα τον λογαριασμό και τα δεδομένα σας στο Facebook.



Πώς να κατεβάσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας στο Facebook

Συνήθως, ένα αρχείο Facebook περιέχει, τις φωτογραφίες σας, το ιστορικό συνομιλιών, τις διευθύνσεις IP δικτύου, τα δεδομένα αναγνώρισης προσώπου, τις διαφημίσεις που έχετε κάνει κλικ, τα αναγνωρίσιμα προσωπικά στοιχεία, τα check-in, τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και πολλά άλλα. Πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε και να κατεβάσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων σας στο Facebook.

Για να δημιουργήσετε και να κατεβάσετε ένα αρχείο Facebook, κάντε τα εξής:

  1. Ανοιξε Ρυθμίσεις Facebook σελίδα.



  2. Στην ενότητα 'Γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού', κάντε κλικ στο Κατεβάστε ένα αντίγραφο Σύνδεσμος.

    Facebook settings page

    Σελίδα ρυθμίσεων Facebook
  3. Στη σελίδα 'Λήψη των πληροφοριών σας', κάντε κλικ στο Ξεκινήστε το αρχείο μου κουμπί.

    Download your information Facebook page

    Κατεβάστε τη σελίδα σας στο Facebook
  4. Επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook και κάντε κλικ στο υποβάλλουν κουμπί.

  5. Κάντε κλικ στο Ξεκινήστε το αρχείο μου κουμπί.

  6. Κάντε κλικ στο εντάξει κουμπί για επιβεβαίωση.

  7. Μόλις λάβετε email επιβεβαίωσης, επιστρέψτε στη σελίδα 'Λήψη των πληροφοριών σας' και κάντε κλικ στο Λήψη αρχείου κουμπί.

    Download archive from Facebook

    Λήψη αρχείου από το Facebook
  8. Επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook και κάντε κλικ στο υποβάλλουν κουμπί.

Μόλις κατεβάσετε το αρχείο δεδομένων, ήρθε η ώρα να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook για πάντα, πράγμα που σημαίνει ότι μετά τη διαγραφή, δεν θα μπορείτε να τον ανακτήσετε.

Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook

Εάν είστε έτοιμοι, απλώς ανοίξτε Αυτό Facebook Σύνδεσμοςκαι κάντε κλικ στοΔιαγράψτε τον λογαριασμό μου κουμπί.

Delete Facebook account settings
Διαγράψτε τις ρυθμίσεις λογαριασμού Facebook

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί, ο λογαριασμός σας θα επισημανθεί για διαγραφή και δεν θα είναι πλέον προσβάσιμος σε κανέναν άλλο που χρησιμοποιεί το Facebook.

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει καθυστέρηση τερματισμού, οπότε θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για την επεξεργασία του αιτήματός σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καθυστέρησης, φροντίστε να μην συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας, εάν το κάνετε αυτό το αίτημα διαγραφής λογαριασμού θα ακυρωθεί.

Όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του αιτήματος, ο λογαριασμός σας στο Facebook δεν θα υπάρχει πλέον, αλλά δεν θα διαγραφεί κάθε δραστηριότητα. Για παράδειγμα, τα σχόλια που γράψατε στο προφίλ του φίλου σας ενδέχεται να συνεχίσουν να εμφανίζονται μετά τη διαγραφή του λογαριασμού. Επιπλέον, το Facebook θα διατηρήσει τα αρχεία καταγραφής σας, αλλά δεν θα συσχετίζονται πλέον με την ταυτότητά σας.

Παρόλο που η διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού σας στο Facebook είναι αρκετά απλή, λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 90 ημέρες για να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό και τυχόν πληροφορίες που ενδέχεται να σχετίζονται με αυτόν.

Εκτός από τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook, θυμηθείτε ότι ο γίγαντας του κοινωνικού δικτύου διαθέτει επίσης άλλες εταιρείες, όπως το WhatsApp, το Intagram και πολλά άλλα, ως εκ τούτου, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απομακρυνθείτε από αυτές τις υπηρεσίες.